понеділок, 5 жовтня 2020 р.

 ІНТЕРАКТИВНА ЧИТАЛЬНЯ – ПРОСТІР ДЛЯ ОСВІТНІХ МОЖЛИВОСТЕЙ КОЖНОГО ЛІЦЕЇСТА!

Інтерактивна читальня ліцею-інтернату має на меті створення відкритого інформаційного простору, де кожен може стати активним його учасником.

Тому до Всеукраїнського дня бібліотек з 28 вересня по 6 жовтня 2020 року в ліцеї-інтернаті відбувся тиждень інтерактивної читальні, основною метою якого є ознайомлення ліцеїстів з послугами, що надає читальня, а саме: вільний доступ до інформації, користування онлайн-ресурсами та друкованими виданнями для підвищення культурного рівня та використання їх в освітній діяльності, а також забезпечення змістовного та якісного дозвілля.

Під час тижня для ліцеїстів І курсу підготовлено Круглий стіл «Знайомство з інтерактивною читальнею», де вони мали можливість познайомитись з новою для них формою сучасної бібліотеки та основними її функціями. Для розвитку вмінь користування читальнею та ознайомлення з представленою літературою відбулося квест-заняття «Інтерактивна читальня – джерело інформації». Для ознайомлення з читацькими інтересами ліцеїстів проведено анкетування, що дало можливість скоригувати та спланувати роботу читальні на подальший період. Не оминули й рейд-перевірку стану введення підручників.

Ще однією формою роботи інтерактивної читальні є організація вільного часу здобувачів освіти. З цією метою проведено практичне заняття «Настільна гра – як засіб корисного та позитивного дозвілля!», де ліцеїсти мали можливість познайомитись з наявною варіацією настільних ігор, які дали їм можливість позитивно та корисно провести час.

Цікавою та інформаційною стала віртуальна виставка «Найсучасніші бібліотеки світу», яка розміщена на блозі інтерактивної читальні. За підсумком тижня випущено Ліцейський кур’єр.

Тиждень пройшов активно, корисно та цікаво, чому підтвердженням є висока продуктивність під час занять та позитивний настрій ліцеїстів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар